Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Бъдете с нас и ний сме като вас"

18 ноември 2011, Петък | 16:36 | прессъобщение

Проект по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”

Днес от 11.00 часа в Голяма зала на Община Велинград се състоя пресконференция във връзка с проекта „Бъдете с нас и ний сме като вас“, разработен по ОП  “Развитие на човешките ресурси”. Във връзка с това PR-ът на Община Велинград Росица Пашова разпространи прессъобщение до медиите:

 

 

На 18.11.2011г. от 11.00 часа в Голяма зала на Община Велинград се състоя пресконференция във връзка с проекта „Бъдете с нас и ний сме като вас“, разработен по Оперативна програма  “Развитие на човешките ресурси”, Приоритетна ос: 4 Подобряване на достъпа до образование и обучение, Основни области на интервенция: 4.1. Достъп до образование и обучение на групи в неравностойно положениеи Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ:BG051PO001-4.1.04„Подпомагане на обучението на деца и ученици със специални образователни потребности”.

Участие в пресконференцията взеха заместник кметът и ръководител на проекта г-н Георги Янчев, координаторът и счетоводителят на проекта в лицето на г-н Крум Урумов и г-жа Мая Лачева, представители на училищата партньори и меди.

Целта на проекта е да бъдат създадени условия за подпомагане образователния процес на децата и учениците  със специални образователни потребности в община Велинград.По-специфичните целиобхващат развитие на интегрирано и включващо обучение на деца съсспециални образователни потребности, чрез специализирана подготовка на учителите и създаване на подкрепяща среда в училищата в община Велинград.

Дейностите по проекта са насочени насочени към създаване на условия за подпомагане образователния процес на тези деца в следните училища, партньори по проекта: Югозападен университет-Благоевград, СОУ „Методий Драгинов”-с. Драгиново, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”-гр. Сърница, ОУ „Неофит Рилски”-Велинград, ОУ „Георги Бенковски”-Велинград, ОУ „Христо Ботев”-Велинград, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”-Велинград и Помощно училище „Драган Манчов”.

Предвижда се обучение на 58 души учители и възпитатели от училищата и детските градини за работа с деца и ученици със специални образователни потребности. За целта ще бъдат разработени 3 броя учебни програми от нашия партньор- Югозападен университет-Благоевград.  Във всяко едно обучение ще са застъпени теми,свързани със спецификата на учебните заведения, в които работят учителите.

В зависимост от вида на заболяванията на децата в различните училища ще бъдат закупени и предоставени необходимите помощни дидактически материализа деца и ученици със специални образователни потребности. За по-пълноценна работа на преподавателите ще бъде осигурено и подходящо оборудване.

 

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейският социален фонд.Община Велинград носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Министерство на образованието, младежта и науката

Коментари

Янчев,бялото конче нее вечно пич,Лебанов има много по-кадърни хора но не знаеш как да ги откриеш въртиш некадърници за съжаление,,,,,,

#6 в Четвъртък, 01 декември 2011 00:04

a,янчев се облизва с много повече , това си е обида за него като сума< ама тук далаверата идва от каките колежки, нали гоше :)? и в натюр и в кеш:)

#5 в Вторник, 29 ноември 2011 21:08

palna , glupost! qn4ev se oblizva za 3-4 ooo leva i tolkoz\!!!

#4 в Вторник, 22 ноември 2011 11:45

Да проекта сам си се направи по Дулево,Дафово и Беево време!Казвай ми за удобство МИЛИ,а не МИЛА!

#3 в Събота, 19 ноември 2011 07:00

tozi proekt si idva sam be mila? ako, ne znaesh:):):)

#2 в Петък, 18 ноември 2011 23:29

Екипът на Лебанов работи и продължава да печели проекти!Браво!

#1 в Петък, 18 ноември 2011 19:43

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени