Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Y.E.S.“ - проект на СОУ „Васил Левски“

01 март 2012, Четвъртък | 15:02 | образование

„Y.E.S.“ - проект на СОУ „Васил Левски“ по Програма „Коменски“

След урок по Италиански езикНовият проект по програмата „Коменски“, „Млади предприемачи в училище“ на СОУ „Васил Левски“  Велинград е вече в напреднал етап на реализация. Нашето училище и партньорите ни от училище „Енрико Ферми“ от град Понтадера, Италия, сформираха своите групи от ученици. Създадена е  фейсбук група, чрез която се запознахме с  новите си приятели от Италия. Също така всеки от нас  има поставени задачи по проекта. Подготвя се уебсайт, както и презентации, запознаваща партньорите ни с България и Велинград. Ще представим щанд с предмети от българския бит и култура. По време на престоя ни в Италия ще се заснеме филм от учениците, който ще отбележи важните и интересни моменти от реализирането на проекта.

Ние и нашите учители очакваме с нетърпение гостуването на партьорите си от Италия за 10 дни през месец април 2012 г., а групата от училище „Енрико Ферми“ ще ни гостуват през месец октомври 2012 г.. Ръководителите на проекта, нашите учители, вече закупиха билетите за полета до Милано. За да бъдем подготвени за заминаването и престоя си в Италия от 12 до 21 април преминахме курс на обучение по италиански език. Наш учител беше специално дошлия Джузепе Бонсеньора. Той ни учеше не само на езика, но и на традициите и особеностите на италианската култура.

По време на посещението ще се организират много дискусии, изложби, разглеждане на забележителности и др. Фокусът ни ще бъде върху маркетингово проучване и анализ на пазара на екотуризма в двата района. Краен продукт на общата дейност ще бъде подготвяне на бизнес план за изработване на интерактивно туристичестко ръководство на три езика - български, италиански и английски.

Ние сме уверени, че изпълнението на този проект ще ни обогати с практически умения и ще придобием по-голяма увереност в своето бъдеще и своите възможности за работа в интеркултурна среда.

Ръководители на пректа от наша страна са: Емил Моллов - дректор на СОУ „Васил Левски“, Спаска Малинова - учител по английски език, Пламен Ангелов - учител по английски език и Людмола Кьосова - учител по програмите на „Джуниър Ачийвмънт“.
 


Медиен екип по проекта: Иванина Аврамова, Христина Влахова и Даниела Бъндева

27.02.2012 г.

Коментари

:L :_ :) :D :( :/ :- :~ :n :y :o :? :O :L :n :y :? :L :) :L

#7 fu,tf в Сряда, 07 март 2012 10:54

До № 4 ТИЦ Вярно е, че общинските съветници не са изпълнители но с нарочно тяхно решение могат да задължат кметът да възложи поддържането на общинския сайт на Туристически информационен център. Но явно на общинските съветници и на кметът Лебанов е изгодно да има информационно затъмнение. Такава е управата на Велинград - безхаберна. Но идват следващите избори. :o :o

#6 в Четвъртък, 01 март 2012 20:35

.................Прессъобщение........................ На 07.11.2011 година беше поставено началото на нов проект-"От СПА столица на Балканите да се върнем там от където сме дошли,Велинград отново три села"! Проекта ще бъде ръководен лично от Иван Лебанов-кмет на Велинград,активно подпомаган от главните специалисти в съсипване на общинска собственост-Атанаска Хрисчева,Георги Янчев,Мустафа Джамбаз,Исмет Бабучи.Със свои познания, опит и помощ по проекта са се включили и Слави Лупов в качеството си на ръководител на "Еко Лебан "ЕООД,Юлияна Ковачева управител на ОП "Спортни имоти и пазари",Муса Чолак-левия баджак и дясната ръка на кмета.Резултатите от проекта ще станат известни след 3 години но ако се съди по началото по всичко личи, че той ще бъде успешен!Оценката за проекта ще бъдед дадена от населението на Местни избори 2015!Да ни е честито!

#5 в Четвъртък, 01 март 2012 18:41

Общинските съветници не са изпълнители. Общинската администрация са тези, които отговарят. Така че не виждам, как бизнесцентърът, който вече се казва Туристически информационен център, ще поддържат интернетстраница???!!! :?

#4 ТИЦ в Четвъртък, 01 март 2012 16:34

Ми нали бяха казали , че сайтът на общината ще се поддържа от бизнесцентъра- така обещаваха съветниците. може да стане някога, ще чакаме.... :D

#3 в Четвъртък, 01 март 2012 15:47

Защо сайта на община Велинград не бачка!!!!!! Ауууууууу...

#2 QWERTY в Четвъртък, 01 март 2012 15:23

:y

#1 Ivanina Avramova в Четвъртък, 01 март 2012 15:16

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени