Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Туристите ветерани празнуваха

17 декември 2013, Вторник | 16:42 | общество

Четири в едно празнуваха туристите ветерани на територията на община Велинград

Празник на туристите ветерани

С голям празник туристите ветерани изпратиха изминалата година. Спортен клуб „Здраве и дълголетие“ и клуб „Туристи -ветерани Острец“ към ТД „Юндола-1919“ отпразнуваха съответно своите 10 и 20 годишни юбилеи. Освен, че тържеството бе посветено на годишнините на клубовете, бе тържествено и заради настъпващите празници, на него бе отбелязана 50 годишната туристическа дейност на Любка и БорисЗинкови. Любка е председател на клуб „Туристи - ветерани Острец“, тя е и дългогодишен организатор и ментор на множество туристически походи из цялата страна. Зинкова благодари на Община Велинград за съдействието в развитие на клубовете, както и на всички членове за активната им дейност.

Празник на туристите ветерани

Ресорният зам. кмет Исмет Бабучи поздрави присъстващите, като отбеляза в своето слово, че те са пример за подражание на младото поколение. Клубовете се гордеят с редица постижения, като построяването на параклиса „Св. Илия“в м.Клептуза, заслони в местностите Просце, Вазова ПолянаЛепеница и др. Туристите са се погрижили и за маркирането на туристически пътеки и ремонти на съоръженияв чепинския балкан. Сред тях има и 47 наградени с почетно звание „Отличник на БТС“ и 5-ма притежатели на златна значка „100-те национални туристически обекта на България“.

Празник на туристите ветерани

През 2013 година клубовете са провели над 30 излета с повече от 400 участника. Здраве и дълголетие“ е притежател на над 19 медала за високи отличия в света на туризма. „Три са женитес основни заслуги“, заяви Любка Зинкова– „нашият хореограф Ваня Даскалова, методистът Ани Тасева, както и златното момиче на клуба Незабравка Янкова“. Тържеството продължи с музика, песни и танци.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени