Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград без ток и в бедствено положение

09 март 2015, Понеделник | 14:49 | общество

Трето денонощие на тъмно и студено в капана на снега

От 7-ми март електроснабдяването на Велинград и всички населени места в Общината беше нарушено и почти напълно спряно. От EVN обясняват спирането на захранването с тежката метеорологична обстановка - обилен снеговалеж и виелици, придружени на места с бурен вятър, паднали дървета, вследствие на което са скъсани въздушни електропроводи и са счупени стълбове от електроразпределителната мрежа. Ситуацията във Велинград допълнително се усложнява и поради отпадналата подстанция „Велинград“ на ЕСО. 

Временно се затворени за движение пътищата: Велинград-Сърница, Велинград-Цигов Чарк, Белово-Юндола, Велинград-Юндола. Пътищата до населените места се почистват с роторни снегорини, но за сега все още няма връзка със селата Бозьова, Цветино, Абланица, Магерово. Положението остава сложно. Прекратени за три дни са учебните занятия в училищата и детските градини.

Със специализиран автомобил от РСПБЗН – Велинград е транспортирана родилка от Сърница към Велинград, а от местността „Начовото“, са спасени 4 души с помощта наверижна машина UTV и джип УАЗ. От с. Биркова със специализиран автомобил на РСПБЗН –Велинград е транспортирано дете до личен лекар в с. Пашово, а от местността „Дъното”, язовир Батак е спасен човек с ПА ЗИЛ-131.

На 8-ми март в следобедните часове беше временно възстановена дейността на подстанция „Велинград“ и жителите на Общината имаха ток за няколко часа, след което електроснабдяването отново беше прекъснато. От вчера кметът Иван Лебанов е обявил бедствено положение заради снега и спрения ток в Общината, а от EVN не дават прогнози кога електроснабдяването ще бъде трайно възстановено.

Коментари

Помогнете на хората....

#2 в Вторник, 10 март 2015 11:03

tova e gadost v koi vek jiveem. :o ako vali edin mesec mesec nqma da imatok.gospoda

#1 meri в Понеделник, 09 март 2015 18:03

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени