Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Вангелина Драганова

20 май 2009, Сряда | 10:00

Вангелина Драганова Vangelina Draganova   Едно малко, крехко момиче, провокирано от страха към водата, като на шега се записва още в първи клас в плувен клуб „Белмекен”. Вангелина Драганова дори и не си е й помисляла, че този страх ще се отключи до такава степен, че ще открие неподозирани способности в нея, които ще я издигнат на върха на спортната слава. „Спортист на Велинград” за 2007 и 2008 година, тази година, през месец март, на Държавното лично отборно първенство по плуване за юноши и девойки младша възраст – Пловдив, тя е наградена с три златни медала за 50,100 и 200 метра плуване бруст. На това първенство Вангелина Драганова става трикратна държавна шампионка. На още много състезания, тя завоюва големи победи. На Ученическите плувни игри във Велико Търново тя заедно с отбора печелят много златни медали.

   Миловидното, нежно момиче вече е дало своя принос за доброто спортно име на града ни. Тя е и държавна шампионка в два спорта - триатлон и плуване. Вангелина е включена в националния отбор по плуване за младежи. Той започва подготовка за първата младежка олимпиада, която ще се проведе в Сингапур през 2010 година.

   Ето какво споделя Вангелина за себе си и постиженията си в кратко интервю:

    Gradvelin: Мислила ли си някога, че ще имаш такива постижения?

    Вангелина: Когато родителите ми ме записаха в „Белмекен” при Йорданка Пенина и Велчо Клешков, всичко бе заради идеята да се освободя от страха, който изпитвах към водата.

Медали 1 място на Вангелина Драганова    Gradvelin : Кога успя да преодолееш този страх?

   Вангелина: Разбира се, беше ми нужно време, но постепенно се отпуснах, благодарение на добрите ми треньори и Цветелина Русинова от нашият отбор, които винаги са били до мен.

    Gradvelin: Какъв е твоят стил на плуване?

    Вангелина: Ами свободен стил, гръб, делфин, но най-вече бруст.

    Gradvelin: Кога дойдоха твоите първи успехи?

    Вангелина: Първите златни медали получих по триатлон (плуване, колоездене и бягане) и акватлон, във Велинград. От втори до пети клас съм получила 8 златни медала. На държавно първенство по триатлон 2006 г. - спринт, получих купа „Велинград” за най- добра състезателка.

    Gradvelin: Какви други медали си получила?

Купа Вангелина Драганова    Вангелина: Много са. Награждавана съм от БФПС за участие в Държавно лично отборно първенство в Пловдив и Варна, във Великденския турнир в Пловдив 2005 г. взех два бронзови медала на 50 м бруст и щафета, в турнир в Сандански 2007 г. – сребърен и бронзов медал за бруст, в Благоевград през 2007 г. получих медали за участието си в турнира „България в ЕС” . През 2008 г. участвах в ученически игри във Велико Търново, където също бях наградена за 50 м бруст и смесена щафета.

    Gradvelin: Какви други участия имаш тази година, освен Отборното първенство в Пловдив?

    Вангелина: Участвах в Международното състезание „Неовия”, Солун през месец март, където се състезавах на 50,100, 200 метра бруст с по-големи от мен, но съм доволна от постиженията си.

    Gradvelin: Какви са плановете ти за близко бъдеще?

    Вангелина: След тренировъчния десетдневен лагер в Сандански, през юни ми предстои състезание във Варна – юноши и девойки младша възраст. Седмица след това е състезанието в София –мъже и жени. А на 25 юли ще участвам в Спортните игри в Тампере.

    С много любов за Вангелина говорят нейните близки и приятели, но дядо й – Ангел Георгиев ни каза с невероятна топлота няколко думи за своята внучка: „Тя е много добро, кротко дете. Учи се добре и е много скромна. Когато започна да плува, повече от една година аз съм я водил на басейна, а като порасна, се сприятели с Цветелина Русинова и заедно ходиха да плуват. В днешно време много хора се разочароват от децата си, но аз се гордея с мойта внучка.”.

    Най-добрата приятелка на Вангелина - Цветелина Русинова сподели "Тя е един много чувствителен човек. Знае как да се бори, как да постига целите си. Страшно добър човек е! Винаги ще ти услужи и можеш да разчиташ на нея. Заедно сме от шест години, на всички състезания сме двете, споделяме, обсъждаме, подкрепяме се. С нея аз се чувствам сигурна."

Медали Вангелина Драганова    А родителите на това малко момиче, което още расте, но с постиженията и успехите си е достойна личност на града ни, казват за нея: "Дъщеря ни още от малка е отговорна, самостоятелна и упорита. Успехите й се дължат на много труд и постоянство. Преследват целите си докрай. Гордеем се с нея. Пожелаваме й да бъде преди всичко здрава и да постигне още по-добри резултати вбъдеще."

    Запитан преди много столетия "Какво човек трябва да желае от живота", римският поет Ювенал отговаря - "Здрав дух в здраво тяло". И днес тази сентенция не е изгубила сила и съвсем точно приляга на личността на Вангелина - тя е не само здрава, силна и постига успехи, но в себе си носи един истински дух, който я прави невероятно добър и земен човек.

   Вижте едно от многото постижения на Вангелина, където тя финишира първа:

 

Коментари

:DBRAVO! SRA6NA SI :D

#14 в Неделя, 27 февруари 2011 10:23

Браво!!Плуваш страхотно! :y :y :y

#13 desi-007 в Понеделник, 27 декември 2010 20:22

хахаха

#12 в Петък, 01 януари 2010 16:22

bravo

#11 SIEGHIEL в Сряда, 18 ноември 2009 03:16

ti si super

#10 ivetyy в Петък, 07 август 2009 16:10

Поздравления на младата плувкиня! Изглежда много скромно момиче, а трябва да се гордее с постиженията си. Успехи за напред!

#9 Petar в Сряда, 24 юни 2009 00:02

Браво, Ваня!Ти си гордост не само за твоите родители и за велинградчани!С теб, с твоите постижения и скромността ти като човек трябва да се гордее цяла България!Браво на родителите ти, които са те отгледали и възпитали и едно огромно БРАВО на треньорите ти Данчето и Велко-страхотни хора, с точен подход към децата, които са им поверени!!!

#8 Nadejda в Понеделник, 08 юни 2009 21:26

Bravo! Davai samo napred!

#7 Pesho в Четвъртък, 04 юни 2009 10:24

h3he vaн4eтo th3 best we kak nqq e 1vaa 8- dd

#6 aнii в Понеделник, 01 юни 2009 19:56

Браво! Много успехи ти пожелавам и успех в Тампере.

#5 Rdlk в Понеделник, 25 май 2009 19:53

Браво на младата плувкиня ! Пожелавам и безкраини успехи !

#4 орхидея в Неделя, 24 май 2009 13:40

Браво, мило дете! Успех и късмет ти желая!

#3 Стойна Стоянова в Четвъртък, 21 май 2009 14:57

Браво! Надплувай ги всички!

#2 Spas в Четвъртък, 21 май 2009 14:01

Браво на Вангелина! Успех в Тампере!

#1 Надя в Четвъртък, 21 май 2009 08:22

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени