Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

13 симптома на дехидратация

31 май 2009, Неделя | 11:58

Чаша вода   Повечето хора не мислят, че има причина да се притесняват от дехидратация. За тях дехидратацията е нещо, което сполетява пътуващите през пустинята, когато им свърши водата. Но съществува хронична форма на дехидратация, която се различава от естеството на внезапната и интензивна, остра форма на дехидратация. Хроничната дехидратация е широко разпространена днес и засяга всеки, който не приема достатъчно течности.

   Този списък с 13 симптома може би ще ви накара да посегнете към чашата с вода и пак и пак…

   1. Умора, загуба на енергия: Дехидратацията на тъканите причинява забавяне на ензимната дейност.

   2. Запек: Когато сдъвканата храна навлезе в дебелото черво, тя съдържа прекалено много течност, която пречи на правилното образуване на изпражненията. Затова дебелото черво редуцира водата. При хронична дехидратация, дебелото черво отнема прекалено много вода, за да я предостави на останалите части от тялото.

   3. Храносмилателни смущения: При хроничната дехидратация секрецията на храносмилателни сокове е намалена.

   4. Високо и ниско кръвно налягане: Кръвният обем на тялото не е достатъчен, за да напълни изцяло артериите, вените и капилярите.

   5. Гастрит, язва на стомаха: За да защити слизестата си ципа да не бъде разрушена от киселинните, храносмилателни сокове, стомахът секретира слузест слой.

   6. Дихателни проблеми: Слизестите мембрани в респираторната област трябва да са леко влажни, за да защитят дихателния тракт от субстанциите, които могат да се намират във вдишания въздух.

shishe mineralna voda   7. Киселинно-алкален дисбаланс: Дехидратацията активира ензимното забавяне, водещо до подкиселяване.

   8. Наднормено тегло и затлъстяване: Възможно е да преяждаме, защото жадуваме за храна, богата на вода. Жаждата често се бърка с глада.

   9. Екзема: Вашето тяло се нуждае от достатъчно влага за да отделя 600-700 мл пот – количество, необходимо за разреждането на токсините, така че те да не възпаляват кожата.

   10. Холестерол: Когато дехидратацията доведе до прекалено изсушаване на вътрешността на клетките, тялото се опитва да спре тази загуба на вода като започва да произвежда повече холестерол.

   11. Цистит, пикочни инфекции: Ако токсините, които се съдържат в урината, не са достатъчно разредени, те атакуват слизестите пикочни мембрани.

   12. Ревматизъм: Дехидратацията води до анормално повишение на концентрацията на токсини в кръвта и клетъчните флуиди, а болката се увеличава правопропорционално на концентрацията на токсините.

   13. Преждевременно остаряване: Тялото на новороденото дете е съставено от 80% вода, но този процент намаля до 70% при възрастните и продължава да намалява с възрастта.

Коментари

Много хора не могат да разберат, че някои от болестите си ги докарваме ние с неправилното отношение към здравето си. най-простото нещо , което можем да направим за себе си, е да дадем достатъчно вода на тялото си.

#1 sel в Сряда, 17 юни 2009 08:40

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени